Opdag Samos

november 6, 2018

For den erfarne roer er her en spændende kajakuge hvor den smukke græske ø Samos opleves mest til vands, men også lidt til lands.

Vi har bygget ugen op således at vi kommer langt omkring på Samos, ja faktisk hele vejen fra nordvest hjørnet til østkysten.

Vi overnatter på hoteller og små pensioner hele uge. På de fleste hoteller og pensioner vi besøger, har vi to overnatninger. Dette plus et par dage med lidt kortere rodistanser, giver dig gode muligheder for lidt leg med kajakken, men også mulighed for at opdage hvad Samos ellers har at byde på!

DAG TIL DAG PROGRAM

Dag 1: Ankomst
Indkvartering på Hotel Anema/Astir i Karlovassi, informationsmøde og velkomstmiddag.
Forplejning: Velkomstmiddag.

Dag 2: Vestkysten – 18 til 22 km
Den vestlige del af Samos er den mest øde og bjergrige del af øen, dertil delvis fredet. Her ror man langs fantastiske klippeformationer, lodrette bjergvægge og har samtidig udsigt til øens højeste tinder.
Forplejning: Morgenmad og frokost(picnic)

Dag 3: Limnionas til Balos Bay – 18 km
Vi starter i den smukke Limnionas bugt og det bliver en flot formiddag med turkis farvet vand og nogle af øens store sandstrande. Middagspause i fiskelandsbyen Ormos, hvor du kan opleve et af de små lokalsamfund og samtidig proviantere lidt. Aften bliver i Balos bugten med lidt hygge på den lokale taverna.
Forplejning: Morgenmad og middag (på taverna)

Dag 4: Balos til Pythagorion/Potokaki – 28 km
Vi stikker tidlig til søs, da vi har en lidt længere dag rundt om sydspidsen af Samos. Sydspidsen er et øde område med mange små strande og flotte klippeformationer. Specielt de store lodrette kalkstensskrænter, vil nok blive husket denne dag! Pythagorion området har lidt af det hele, stor strand, flot havn og mange spændende historiske seværdigheder.
Forplejning: Morgenmad og frokost(picnic)

Dag 5: Hviledag i Pythagorion området
En dag på egen hånd med masser af muligheder. Afslapning på stranden, lidt leg med kajakken, måske en dykkertur. Området byder desuden på mange historiske seværdigheder og har en af øens flotteste og mest stemningsfyldte havne.

Af seværdiheder bør nævnes:

 • Efpalinos tunnelsen, et teknisk mesterværk fra antikkens tid. Bjergtunnelen er 1000 m. lang og blev brugt til vandforsyning og som flugttunnel. Man kan besøge tunnelens sydindgang.
 • Hera Templet (udgravningsområde af det største tempel bygget i Grækenland).
 • Byens gamle fæstningsmurer (Polykratis Valls).
 • Romersk dampbad.

Dag 6: Pythagorion til Kerveli Bay – 22 km
Vi siger farvel til Pythagorion og ror denne dag igennem Mykali strædet. Her hvor Grækenland og Tyrkiet næsten mødes, er det kun 1300 meter som adskiller de to lande. Med de høje bjerge i Tyrkiet om styrbord, runder vi det sydøstligste punkt på øen og indkvarterer os i den flotte Kerveli bugt.

Dag 7: Østkysten – 16 til 27 km
Ugens sidste kajakdag går til nordøst spidsen af Samos, hor der tages en dukkert. Vi skal forbi strandene Moutia, Lada, øen katonisi og nyde det turkisfarvede vand. Østkysten er et værdigt kajakfarvel til Samos!
Forplejning: Morgenmad og frokost(picnic)

Dag 8: Hjemrejse

PRISER OG KALENDER

 

Pris pr person i delt dobbeltværelse: 725,- euro
Enkeltværelses tillæg: 70,- euro

PRISEN INKLUDERER

 • Indkvartering: 2 dage på Hotel Anema/Astir, 1 dag på mindre pension ved Balos, 2 dage på hotel i Pythagorion/Potokaki og 2 dage på pension i Kerveli/østkysten
 • Transport af bagage som ikke er med på kajakturen fra Karlovassi til Kerveli
 • Taxi/minibus til startsted på dag 2. og til Limnionas på dag 3
 • Forplejning: 5 x morgenmad, 3 x frokost, 2 x aftenmad, drikkevare ikke inkluderet!
 • Udstyr: Havkajak (vest og pagaj)
 • Dansk turleder og instruktør

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Fly tur/retur
 • Single værelse (dette kan tilkøbes for 70 euro)
 • Drikkevare til frokost og aftenmad

 

EKSTRA INFORMATION

Gruppestørrelse
4 til 7 personer

Forudsætninger
Denne tur henvender sig til den erfarne roer. Dette arrangement kræver at du har kendskab til havkajak (niveau min. EPP2/ Havkajak roeruddannelsen). Du ror jævnligt også i vind og bølger. Dette er IKKE en nybegynderuge, så er du i gang med at tage EPP2, skal dette senest være på plads i foråret (helst året før), så du kan træne og få erfaring inden afrejse. Vi er mange dage på vandet med distancer op til 28 km i en kajak som nok er noget tungere end den du er vant til, dertil er det forhåbentligt ret så varmt! Så der skal trænes regelmæssigt frem mod afgang. Kontakt os meget gerne og fortæl lidt om dine kajak erfaringer.

Du skal medbring (udover normalt ferietøj)
Bestik/kop, stærk sololie, solbriller, kasket, sandaler og neopren sko er en god ide, fleecetrøje eller lign. til aftenbrug, tynd langærmet skjorte/bluse til solbeskyttelse de første par dage – specielt hvis du ikke tåler solen særlig godt. Alt efter årstid og vejrudsigt kan en tynd rojakke være en god ting at medbringe. Vådsække/drybags. Egen vest/pagaj, vi har standardveste og pagajer du kan låne, men med udviklingen indenfor dette medbringer de fleste deres egen vest og pagaj.

Kajakker
Vi bruger Rainbow Lazer, dertil et par mindre og større kajakker.